trendimobiliare.ro

Rezultatele cautarii dvs

Sfaturi utile despre cat de sigure sunt locuintele din Romania in caz de cutremur in 2023

Posted by Trend Imobiliare pe 04/03/2016
0

Sfaturi utile despre cat de sigure sunt locuintele din Romania in caz de cutremur in 2023

Sfaturi utile despre cat de sigure sunt locuintele din Romania in caz de cutremur in 2023.

In primul rand, este important de mentionat faptul ca Romania se afla intr-o zona seismica activa si, din acest motiv, cutremurele sunt relativ frecvente in tara. Din acest motiv, este important ca locuintele sa fie construite conform normelor de siguranta si sa fie intretinute corespunzator pentru a face fata unui eventual cutremur.

In ceea ce priveste constructia, exista doua tipuri principale de cladiri in Romania: cele construite inainte de anii ’80 si cele construite dupa aceasta perioada. Cladirile construite inainte de anii ’80 pot fi mai vulnerabile la cutremure decat cele construite dupa aceasta perioada, deoarece nu erau construite cu standardele actuale de siguranta. Aceste cladiri pot fi imbunatatite si intarite prin anumite masuri de consolidare a structurii, dar acest proces poate fi costisitor.

In ceea ce priveste cladirile construite dupa anii ’80, acestea ar trebui sa fie construite cu norme de siguranta mai stricte, ceea ce ar trebui sa le faca mai rezistente la cutremure. Cu toate acestea, este important ca proprietarii sa se asigure ca cladirile lor sunt intretinute corespunzator si ca isi fac periodic verificarile necesare.

Pentru a va proteja locuinta in caz de cutremur, exista anumite masuri pe care le puteti lua. In primul rand, puteti face verificari periodice ale cladirii pentru a va asigura ca aceasta este intr-o stare buna de functionare. De asemenea, puteti instala anumite sisteme de siguranta, cum ar fi sisteme de prindere a mobilei, pentru a preveni caderea obiectelor grele in timpul unui cutremur.

In cazul in care se produce un cutremur, exista anumite masuri de siguranta pe care trebuie sa le luati. In primul rand, incercati sa ramaneti calm si sa va protejati intr-un spatiu sigur, cum ar fi sub o masa sau sub o grinda de sustinere. De asemenea, este important sa va pastrati calmul si sa urmati instructiunile autoritatilor locale, cum ar fi evacuarea in cazul in care acest lucru este necesar.

In concluzie, siguranta locuintelor din Romania in caz de cutremur depinde de o serie de factori, inclusiv varsta si constructia cladirii, precum si de masurile de intretinere.

Cu toate acestea, exista mai multe lucruri pe care proprietarii de locuinte le pot face pentru a-si proteja mai bine proprietatea si locuitorii in caz de cutremur.

Iata cateva sfaturi utile:

Consolidarea cladirii:

  • Daca locuinta dumneavoastra a fost construita inainte de anii ’80, ar trebui sa luati in considerare consolidarea cladirii pentru a o face mai rezistenta la cutremure. Acest lucru poate implica adaugarea de grinzi de sustinere, consolidarea fundatiilor si intarirea zidurilor. Este important sa apelati la un specialist in domeniu pentru a evalua cladirea si a va oferi o solutie adecvata.
  • Montarea dispozitivelor de prindere a mobilei: Cutremurele pot provoca caderea obiectelor grele si a mobilei, care pot provoca rani grave sau decese. Pentru a preveni acest lucru, puteti instala dispozitive de prindere a mobilei, care vor ajuta la fixarea acestora in timpul cutremurului.
  • Verificarea si intretinerea regulata: Verificarea cladirii si a sistemelor de instalatii in mod regulat poate ajuta la detectarea oricaror probleme si la remedierea lor inainte ca acestea sa devina grave. Este important sa verificati fundatia, acoperisul, sistemul electric, instalatia de gaz si apeductul pentru a va asigura ca acestea sunt in stare buna de functionare.
  • Pastrarea calmului in caz de cutremur: In timpul unui cutremur, este important sa ramaneti calmi si sa va protejati intr-un spatiu sigur, cum ar fi sub o masa sau sub o grinda de sustinere. Nu fugiti si nu intrati in panica, urmati instructiunile autoritatilor locale si asteptati sa treaca cutremurul.
  • Asigurarea proprietatii: Asigurarea proprietatii impotriva cutremurelor poate ajuta la acoperirea costurilor reparatiilor in cazul unor daune semnificative. Verificati polita de asigurare existenta si asigurati-va ca aceasta acopera cutremurele. Daca nu sunteti asigurat, ar trebui sa luati in considerare achizitionarea unei asigurari pentru a va proteja locuinta si bunurile.

Locuintele din Romania pot fi mai sigure in caz de cutremur daca sunt construite in conformitate cu normele de siguranta actuale, sunt consolidate si intretinute in mod regulat, iar proprietarii iau masuri de protectie suplimentare, cum ar fi instalarea dispozitivelor de prindere a mobilei si asigurarea proprietatii.

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.

Comparati Anunturi