Lemn sau cărămidă? Care sunt cele mai bune materiale de construcție? – partea 1

Published by remax on

Proiect de casa 117 mp, pret la rosu 17.550 euro. Sursa foto – CaseBineFăcute

Lemn sau cărămidă? Care sunt cele mai bune materiale de construcție pentru o casă? Lemnul este ideal pentru o construcție rapidă, mai eficientă energetic și mai economică. Pentru o casă durabilă, care poate să țină și peste 100 de ani, cărămida este cea mai bună dintre materialele de construcție.

O comparație “la rece” a celor două variante de materiale de construcție a fost făcută de cei de la CaseBineFăcute. Aceștia au comparat prețurile pentru fiecare material de construcție, timpului de livrare și au subliniat avantajele materialelor respective, așa cum sunt ele au fost furnizate de firmele care oferă aceste servicii.

CITEȘTE ȘI 20 de sfaturi pentru reducerea facturilor la electricitate şi gaze

Pentru a realiza această comparație, CaseBineFăcute a luat în calcul prețurile și duratele de execuție calculate pentru construcția “la roșu” (fundație, pereți, acoperiș), pentru o casă cu o suprafață totală de 150 mp construiți – 3 dormitoare, 2 băi, living, bucătărie și cameră de serviciu.

Construcție pe bază de lemn

Cost: 18.000€ | Finalizare: 15 zile

Construcții de până la 5 ori mai eficiente energetic

lemn1

Rareori, lemnul este considerat un material de construcție care este și un material izolator. Pereții de lemn izolează mult mai bine decât alte materiale de construcții, astfel că pot fi cu până la 50% mai subțiri. Comparativ cu o construcție tradițională, una din lemn ajută reducerea consumului de energie de până la cinci ori.

Siguranță la cutremure

lemn2

Cele mai rezistente construcții la cutremur sunt zgârie-norii și casele din lemn. Fiind un material de construcție elastic, pereții din lemn oferă avantajul dispersării uniforme a încărcării către fundație. Îmbinările spațiale sunt întărite cu piese speciale, ceea ce sporește soliditatea structurii din lemn și rezistența acesteia la intemperii și acțiuni accidentale.

Construcții mai „verzi”

lemn3

Cea mai multă energie, în prezent, este consumată de gospodării. Iar cea mai mare parte din este consumată pentru încălzirea spațiului și a apei. Lemnul, ca material de construcție, poate fi o soluție pentru îmbunătățirea cu costuri reduse a performanței energetice a clădirilor. Substanțele poluante eliberate sunt reduse cu până la 23% în comparație cu casele de oțel și beton.

lemn4

Lemnul, sănătate curată

Fiind un material natural, ecologic și sănătos, lemnul atenuează schimbările de umiditate și acționează ca un tampon între aerul uscat și cel umed. De aceea, într-o construcție de lemn, pereții nu sunt umezi.

lemn5

Izolare fonică

Izolarea fonică a locuinței este foarte importanță. Folosind o structură de lemn, precum și o izolație a pereților cu lână de lemn sau vată bazaltică, confortul acustic oferit de acest nobil material de construcție, lemnul, este maxim.

Preț mai mic cu până la 40%

lemn6

Procesul de proiectare și tehnologia de prelucrare a structurilor din lemn sunt extrem de precise și permit identificarea costurilor exacte ale întregii lucrări încă din faza de proiectare. Economiile apar încă de la nivelul fundației, datorită greutății proprii relativ reduse a suprastructurii de lemn în comparație cu structura clasică pe zidărie. Astfel, consumul de materiale necesar realizării fundației (beton, fier) este redus cu până la 40%.

Timpul necesar, cu 70% mai scurt

lemn7

O casă care are ca material de construcție de bază lemnul este terminată în trei luni. În acest interval, sunt construite panourile, se face tâmplăria, șantierul este organizat. O construcție din lemn este ridicată în cel mult 2 săptămâni (inclusiv închiderea acoperișului) și devine locuibilă după 30 – 45 zile.

Garanție, 25 de ani

lemn8

Lemnul folosit ca material de construcție este în totalitate uscat și prelucrat, iar durata de viață garantată a structurilor din lemn este de 25 de ani.

lemn9

O casă așa cum vrei

Casa poate arăta așa cum vrei. Dacă modelele constructorului nu îți plac, există și posibilitatea realizării viabile a unor forme și gabarite diferite care sunt dificil sau foarte costisitor de realizat pe structura clasică de cărămidă.

Urmează mâine să prezentăm și versiunea în care cărămida este folosită pentru realizarea comparației dintre aceste materiale de construcție.

SURSA: CaseBineFăcute

Categories: IASI

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *